Naar school in Aalst

Arabic English French Polish Romanian Russian Turkish

Klik op de aanmeldknop of op deze link Startpagina - Aanmeldingsportaal (aanmelden.vlaanderen)

Je zoekt een school voor je kind in Aalst. In Aalst zijn er twee soorten scholen : scholen die alle kinderen kunnen inschrijven en scholen die niet alle kinderen kunnen inschrijven.

De scholen die alle kinderen kunnen inschrijven noemen we niet-aanmeldende scholen en de scholen die niet alle kinderen kunnen inschrijven noemen we aanmeldende scholen.

NIET-AANMELDENDE SCHOLEN 

Vanaf maandag 22 april 2024 kun je jouw kind inschrijven in één van de niet-aanmeldende scholen: lijst van de niet-aanmeldende scholen. Dit betekent dat de niet-aanmeldende scholen fysiek inschrijven. Je gaat langs op één van deze scholen tijdens de schooluren om jouw kind in te schrijven. De school zal jouw kind meteen inschrijven. De school heeft voor alle kinderen een plaats. De school mag geen enkel kind weigeren. 

AANMELDENDE SCHOLEN 

Deze scholen bepalen vooraf capaciteit. Dat is het aantal kinderen dat zij maximaal in een klas kunnen en/of willen plaatsen. Deze scholen organiseren hun inschrijvingen via een digitaal aanmeldsysteem. Voor deze scholen meld je eerst je kind aan via deze website tussen dinsdag 27 februari 2024 om 13 uur en dinsdag 19 maart 2023 om 16 uur. Daarna schrijf je jouw kind in in één van deze scholen wanneer jouw kind een plaats heeft op één van deze scholen : lijst van de aanmeldende scholen.  Wanneer de aanmeldingsperiode start, kan je je kind aanmelden via de aanmeldknop of link.