sobanner tall

Geachte ouders,

Betreffende: inschrijvingen in een school secundair onderwijs in Aalst.

Door de maatregelen in verband met het Covid-19 (corona) virus, moeten we een aantal beslissingen nemen.

 1. De tijdlijn voor de inschrijvingen in een school secundair onderwijs in Aalst voor het schooljaar 2020-2021 wordt verschoven:
 • (her)start bij de heropening van de scholen (vermoedelijk niet vòòr 4 mei 2020)
 • voorrang sociale mix (indicator + niet-indicatorleerlingen *) loopt 2 weken tot en met 15 mei

Scholen moeten streven naar een goede sociale mix. In deze periode moet de school zich houden aan vooraf afgesproken aantallen voor bepaalde doelgroepen. Dit noemen we de 'dubbele contingentering'. Zo komen we aan indicator- en niet-indicatorleerlingen. Je kind behoort tot de indicatorleerlingen als het gezin een schooltoelage ontvangt (zie hierboven) en/of als de moeder géén diploma of getuigschrift heeft van het secundair onderwijs.

Daarom zal de school jou, als ouder, vragen tot welke groep jouw kind behoort en dan inschrijven bij indicator – of niet-indicatorleerling.

In uitzonderlijke gevallen kan de inschrijving in deze periode worden “uitgesteld”. In dit geval krijg je een “mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving” mee. Op het einde van deze periode zal de school dan aan de ouders laten weten of het kind al dan niet ingeschreven is.

 • Start vrije inschrijvingen vanaf 18 mei.

Tijdens deze periode schrijft de school alle leerlingen in zolang er plaats is. Wanneer een school (of klasgroep) vol is, krijg je een formulier “Mededeling van een niet-gerealiseerde inschrijving” mee of toegestuurd.

 1. Voor één school secundair onderwijs in Aalst, nl. IBSO De Horizon, moet je vooraf aanmelden voor je kan inschrijven. Daarvoor zijn de afspraken:
  • De voorrangsgroepen broers, zussen, kinderen van personeel en indicator/niet-indicatorleerlingen zijn al ingeschreven.
  • De inschrijvingen voor de school zijn al voorbij.
  • De ouders kunnen nu hun kind inschrijven in de school: tot en met vrijdag 8 mei 2020. Gezien de coronacrisis kiest de school er voor om de inschrijvingen digitaal te laten doorgaan.

Concreet betekent dit dat de ouders bij een gunstig volgnummer de documenten van de inschrijving per mail zullen ontvangen. Zij dienen deze dan ingevuld en ondertekend via mail terug te bezorgen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in de hierboven vermelde periode. In uitzonderlijke gevallen kunnen ze wel overgaan tot een fysieke inschrijving, waar één-op-één de nodige hygiënische maatregelen zullen worden genomen. Best bellen naar nummer 053 / 78 32 62.

Hierbij dient evenwel de opmerking te worden gemaakt dat, afhankelijk van beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad (komt bijeen op woensdag 15 april 2020), de vermelde data kunnen worden aangepast. Bv. heropening van de scholen die vroeger wordt gepland, of juist later wordt gepland.

Daarover zal dan zo snel mogelijk worden gecommuniceerd.

Hebt u hierbij nog vragen? Contacteer gerust LOP-deskundige

Jo De Potter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0490 / 58 99 61